fbpx

Der er mange nye muligheder, på den hastighed som mobilt bredbånd kan tilbyde. Derfor har vi undersøgt om mobilt bredbånd stadig er aktuelt.

Online 24/7?

Da mobilt bredbånd lavede sit indtog var det revolutionerende. At man kunne få internet gennem en lille pin, som man koblede til sin usb port, gjorde at man kunne tage sin bærbar med over alt, for konstant at være online.

I dag kan vi nærmest ikke bevæget os rundt i landet, uden at blive tilbudt fri WIFI. Stort set alle mennesker i dag, har en smartphone hvor internetdeling er en mulighed. Derfor er spørgsmålet: Er mobilt bredbånd stadig aktuelt?

Mobilt bredbånd kontra almindeligt bredbånd?

For langt de fleste almindelige familier, vil det ikke være nogen god idé. Mobilt bredbånd fungere rigtig fint for en enkelt person, men når man begynder at sende det rundt til flere, så bliver det en anelse udfordret. Mobilt bredbånd har ikke den samme router effekt som et standard bredbånd.

Vores generelle internet behov går lidt ud over hvad det mobile bredbånd har af fordele. Ikke alene vil det mobile bredbånd som regel være langsommere, end almindeligt bredbånd. Det er dog bestemt en mulighed at få mobilt bredbånd som er mindst ligeså hurtigt som almindeligt bredbånd. Du skal dog bare være villig til at betale prisen for det.

Forsinkelsen (Ping) vil altid være højere end ved almindeligt bredbånd – selvfølgelig mindre ved fiber end almindeligt bredbånd.

Egner det mobile bredbånd sig til gaming og streaming?

Dette betyder derfor at det mobilt bredbånd altid vil være en anelse dårligere inden for områder som Download, upload, gaming, streaming etc. Du er nemlig afhængig af en stabil ping. Dette er dog set mest ud fra et gaming perspektiv. Alle gamere kan se hvordan ens ping pludselig ”spicker”, hvilket gør det nærmest umuligt at spille videre. Frustrationen breder sig på et hvert teenageværelse. Dette sammen med streaming, som jo nærmest er blevet en nødvendighed for alle dansker. Det Mobile bredbånd vil have det svært, hvilket må anses at være den største udfordring, sammenlignet med almindeligt bredbånd eller fibernet.

Udmærket internet?

Deler du mobilt bredbånd ud på flere udbydere f.eks. til din familie, vil dit mobile bredbånd blive utrolig belastet.

Skal du bare tjekke E-mail, Facebook, se lidt Youtube, seneste nyheder m.m. så er det mobile bredbånd ganske udmærket til flere computere. Disse opgaver kræver ikke lynhurtig internet hastighed og derfor vil det mobile bredbånd virke ganske fint til denne type opgaver.

Mobilt bredbånd, vil være hvis du tænker det som et supplement til dit daglige bredbånd. Se det som en løsning til hvis du er på farten.

4G, 5G?

Den bedste løsning til flere computere vil være at købe en mobil forbindelse, der er hurtig i både download og upload hastighed. Du vil du også have mulighed for at skabe den samme løsning ved at dele dit 4G fra mobilen. Derfor må det antages at mobilt bredbånd langsomt vil udfases inden for få år. Der er pt. en snak om 5G net, som skulle skabe endnu flere muligheder via din smartphone.

Betal prisen for godt bredbånd?

Ulemperne må netop være belastninger og stabiliteten ved mobilt bredbånd. Der er et meget ustabilt bredbånd i forhold til hvor hurtigt internet, du er garanteret. Derfor vil det ikke være den optimale løsning, for dig der leder efter et godt bredbånd. Det mobile bredbånd vil have det meget svært i en større forsamling, som f.eks. din familie. Det vil her være meget bedre at betale lidt mere for at finde et godt bredbånd. Ellers må man betale prisen, og være garanteret godt hastighed igennem fiber.

Samling af bredbånd og smartphone?

Mobilt bredbånd må siges at have haft sin storhedstid. Muligheder for et godt alternativt, som man muligvis allerede betaler for er tilstede, såsom fri WIFI rundt omkring, og mobil deling.
Derfor er vores råd enten at samle dit bredbånd og smartphone abonnement, for at få en endnu bedre aftale fra din udbyder. Sørg for at have noget data, til at kunne dele fra din telefon. På denne måde kommer du lidt rundt om fordelene ved mobilt bredbånd og det behov som du har.

Konklusion

Det må helt klart være konklusionen at mobilt bredbånd har sine små fordele, men også klare ulemper. Det er en klar fordel, at det er transportabelt og dynamisk. Du kan i bund og grund medbringe det alle steder. Samtidig er det billigere end traditionelt bredbånd, samt fibernet som må være det dyreste.

Derfor vil det stadig have sine klare fordele i f.eks. sommerhuse etc. Hvor der måske ikke er de største behov for bredbånd.