fbpx

Er Fiberbredbånd fremtiden – eller skal vi kigge efter andre løsninger? Fiberbredbånd har de sidste 10 år været på alles læber. Men er det virkelig fremtiden eller skal vi kigge på andre muligheder?

Internet hastigheder og stabilitet til nye højder?

Fiberbredbånd har vi hørt om i flere år, som skulle være med til at udvikle bredbåndsmarkedet til nye højder. Fiberbredbånd skulle være det nye, hvor du slipper for ustabil og hakkende bredbånd. Med fiber skulle det give den bedste oplevelse at være på nettet. Det har dog vist sig at være en større omgang at få bredt fiberbredbånd ud. Det har krævet rigtig meget nedgravning i sær i storbyer. Det har været nemmere rundt omkring i landet, hvor flere af de store udbydere som Yousee eller Stofa sidder på meget af markedet. Det er dog først for nyligt at Stofa er begyndt at udbyde fiberbredbånd.

Et spørgsmål om tid for fiberbredbånd?

Det vil komme til at tage lang tid før fiber er så udbredt, at der vil være forskellige muligheder. Der vil ligeledes senere komme konkurrence dygtige priser på disse produkter. Det kan være rigtig dyrt stadig at erhverve sig fiberbredbånd, men det er klart på vej mod almindelig bredbåndspriser. I og med der kommer flere og flere udbydere til,  vil fiberbredbånd automatisk sænke sig i pris, og det vil blive mere og mere ”normalt” at hustande eller foreninger har fiberbredbånd.

Der er ingen tvivl om at fiberbredbånd er fremtiden, og vi vil se det meget mere fremadrettet. Udbydere som Hiper, Fibia og andre har været hurtigt ude og tage markedsandele på fiber markedet. Der vil løbende komme flere til, men der vil stadig være store udfordringer for at få nedlagt fiber i dit område. Der vil dermed gå lidt tid inden det vil være muligt for alle at få fiberbredbånd. Der skal graves fiberkabler ned før dette vil være aktuelt. Det kræver nemlig en del godkendelser via diverse kommuner, for at sætte disse nedgravninger i gang.

Konkurrencedygtige priser?

Når det bliver muligt for den brede befolkning at få fiberbredbånd, så vil vi også se andre priser. De vil blive meget mere konkurrence dygtige. Lige nu er fiber en del dyrere end hvis man snakker om normalt bredbånd via telefonstik. Der er nogle naturlige begrænsninger på almindeligt bredbånd til trods for fiberbredbånd. Dette skyldes at det er lynhurtige kabler der bliver gravet ned, for at give fiberbredbånd en fordel over almindeligt bredbånd.

Når du bestiller fiberbredbånd

Det er meget vigtigt at man kigger sig godt for når man bestiller fiber. Det kan være rigtig dyrt, hvis der ikke er installeret fiber på din ejendom, selvom der er gravet kabler ned, så vil det være relativt dyrt at få trukket fiberbredbånd til din ejendom. Så det er en god ide at søge lidt rundt, for at finde de bedste tilbud, da der eller hurtigt kan komme tillægs omkostninger, som ikke står i den månedlige pris. Derfor kan det være godt at undersøge lidt om hvad det egentlig er det billigste, ud fra den hastighed du får med.

Fiberbredbånd vil blive en mere og mere udbredt del af bredbåndsmarkedet, hvilket man også ser ved at en organisation som Stofa er begyndt at udbyde dette, dog i meget små dele af landet.

På bredbåndsoversigt.dk kan du tjekke om det er muligt på netop din adresse. Det er blot at klikke sig ind på diverse fiberbredbånds udbydere, så vil det være muligt for dig at indsatse din adresse og herved tjekke om det er muligt for dig på din bopæl af få fiberbredbånd.

Opsummering

Fiber er på vej frem. Det kan der ikke længere være tvivl om. Men det er også stadig med at holde tungen lige i munden når du lever i et marked der konstant udvikler sig.

Priserne kan hurtigt løbe op når du bestille fiberbredbånd, og det vigtigt at spørge sig selv, om det er overhovedet er noget man har brug for.
De fleste som bruger nettet til at tjekke mail, streame osv, har ikke altid behov for fiberbredbånd.
Men i takt med at der kommer flere og flere udbydere, så vil priserne også løbende falde.

Derfor vil det være godt at overveje hvad du har brug når, når man snakker bredbånd, og derefter undersøge hvilke muligheder du har.
På bredbåndsoversigt.dk kan du finde alle tilbud og fuldstændig overskuelige priser. Intet bliver skjult. Vi prøver løbende at opdaterer dig på hvilke tilbud der er bedst.