fbpx

De billigste fibernet i Januar 2023

Få oversigten over hvilke fibernet der tilbydes i Danmark

Find det bedste fibernet på markedet!

Er fibernet er det nye sort, eller har det bare været sådan i flere år? Alle ønsker stort set fibernet, det er dog ikke alle der kan få det. Læs mere nedenfor, og se om du kan få fiber.

Kan alle få fiber?

Når spørgsmålet kommer til hvilket internet man skal vælge, vil de fleste – der har lidt kendskab til markedet, lede dig mod fiber. Fiber er Fibernet som er en relativ ny form for kabel internet, der i andre sammenhænge også kaldes for lyslederkabler og optisk fiber. Dette bliver de kaldt, fordi at de transporterer signalet gennem lys.

Det er også af samme årsag, at man kan nå rigtig høje hastigheder ved denne type af kabel. Det er dog ikke alle steder i Danmark, det er muligt at få fibernet. Om du kan få fibernet eller ej, afhænger meget af, hvor du er bosat. En af de steder hvor fibernet adskiller sig fra traditionelt bredbånd, er ved at upload og download hastigheden er den samme.

Fibernet er i generelt hurtigere end traditionelt bredbånd, ligesom det godt kan fremstå noget mere problemfrit end traditionelt bredbånd. Med fiberbredbånd deler du ikke din forbindelse. Det er samme hastighed, uanset om du henter eller sender data. Med andre ord får du altid den forbindelse, du betaler for.

Find ud af om du kan få fiber?

Hvis vi vender tilbage til om du kan få fiber eller ej, så er det meget vigtigt at du tjekker om fiber er tilgængeligt hos netop dig. Selvom fiber er relativt nyt begreb på bredbånds markedet, har det hurtigt vundet markedsandele på grund af sine store stabilitet og attraktive priser, for meget stabilt internet. Om du gamer, streamer eller andet, så skal du ikke være urolig for om dit internet fungere. Det er ligeledes samme hastighed, uanset om du downloader eller uploader, man får altid den hastighed man betaler for via fiber.
Grundet de nye fiber kabler der skal graves ned, så er der stadig et stykke vej endnu, inden du har mulighed for at modtage fiber muligheden på netop din adresse.

Hvordan ser det ud med fiber i storbyerne?

Endvidere er det begrænset hvilke udbydere der tilbyder fiber endnu. I de store byer, som f.eks. Aarhus, er kablerne delt meget op mellem Stofa og Yousee. Der er nemlig allerede kabler trukket op i lejlighederne, og grundet dette kan det være svært at modtage fiber endnu. Stofa har bl.a. deres egen fiber løsning, som gør at de ofte kan tilbyde deres fiber til slutbruger, modsat Yousee som stadig mangler at kunne tilbyde dette.

De store byer vil derfor som udgangspunkt være de byer, hvor det vil være sværrest at kunne bestille fiber.
Du kan altid tjekke om det er muligt at modtage fiber på din adresse. Både Stofa og Hiper, som nok er de typiske fibernet udbydere, kan du på forsiden tjekke om det er muligt via din adresse, dog med forbehold for fejl – især i storbyer, kan der godt være små fejl på nogen adresser.

Fordele ved fibernet?

Der er mange fordele ved fiber, hvilket også er en af grundende til at det vinder mere og mere markedsandele. Der kommer hele tiden nye udbydere, bl.a. Fastspeed.dk som skulle komme i løbet af foråret 2019. Fiber har især den fordel at det er utrolig stabilt, og at der ikke er udsving, som man ser ved almindeligt bredbånd. Prisen må også siges at være utrolig fair, taget i betragtning hvad for hastigheder du får. Hvis du er en familie hvor de fleste er afhængige af internettet, vil alle kunne være på fiber på samme tid, uden at det har udsving. Fibernettets store kapacitet giver mulighed for at modtage alle digitale tjenester via samme kabel og samme udbyder, hvis det ønskes – uden på nogen måder at gå på kompromis med kvaliteten.

Ulemper ved fibernet?

En af ulemperne ved fiber må være tilgængeligheden. Det er stadig på det stadie hvor det er ved at blive udbredt i Danmark, så der er stadig store øde områder i forhold til fiber.
Det vil blive til mere og mere, men det må siges at det stadig er i provinsen hvor det er mest udbredt. Der skal graves nye kabler ned på din grund. Fiberkablerne skal en halv meter ned i jorden. Du kan enten selv grave, eller lade el-selskab/teleselskab om at føre skovlen. Denne ulempe er selvfølgelig ligegyldig for dig, der bor i lejlighed. Prisen for installation og nedgravning af kabler er generelt højere end ved etablering af andre former for bredbåndsforbindelser. Der er dog ofte tilbud og kampagnepriser, der eliminerer denne ulempe.

Bradbaandsoversigt.dk anbefaler helt klart fiber, da det har sine helt klare fordele, som opvejer de ulemper der måtte være med almindeligt bredbånd. Vi vil se at fiber bliver mere og mere udbredt, samt blive en meget større del af markedet fremadrettet.