fbpx

Mobile bredbånd er en trådløs teknologi, der gør det muligt at tilslutte en mobilenhed. Din smartphone eller tablet bliver tilsluttet til en bredbånds internet forbindelse trådløst, via et mobilnetværk.

Mange nyere enheder, herunder de fleste bærbare computere, er nu udstyret med teknologien for at tillade denne adgang indbygget i dem. For dem, der ikke er udstyret med en sim-adgang, kan de normalt tilføjes ved at bruge en lille enhed. Denne plugges ind i enhedens USB-port, også kaldet en Wifi “dongle”. Andre måder at tilføje mobile bredbånd til en enhed kan klares med et SIM-kort. Dette SIM-kort indsættes direkte i enheden eller en MiFi-enhed, der kan forbinde op til ti gadgets på én gang. Dog er donglen den mest udbredte.

En mobil dongle kan købes i enhver teknologi eller mobiltelefon butik – dette er dog oftes et tilkøb hos diverse udbydere. En ting at dobbelttjekke er, at dit valg af mobile bredbånd USB stik vil fungere sammen med din enhed; ikke alle USB stik vil fungere med et Mac-operativsystem – Se oversigt over mobilt bredbånd